Isonzó - történelmi emléktúra

2014.02.04 13:19

Egy levél a postaládánkban:

Kedves Egylettársak,minden magyar Hazafi!

Mint azt már alakuló gyülésünkön már jó néhányotoknak emlitettem kezdeményezném,hogy az Első Világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából a háborús hőseinkre való méltó megemlékezés céljából történelmi kerékpártúrát szerveznénk az Isonzó(Soca) folyó völgyében.

A túra előre tervezett időpontja 2014.július 18-i hétvége lenne,időtartama 4 nap.Az indulási helyszin a Kranska Gora melletti Vrsic-hágó 1600 méter magas nyerge lenne mig a megérkezési pont-három napos bicajozást követően-a Monarchia egykori kikötővárosa Trieszt volna.A megtett szakasz hossza kb 210 km,an melyet jobbára az Isonzo völgyében lejtmenetben tennénk meg.
Útközben megnéznénk a kobaridi(Caporetto) világháborús múzeumot ami egyedülálló élmény nyújt mindenkinek.Valószinűleg már a harmadik napon felmennénk a doberdoi fennsikra ahol a legvéresebb csatákat vivták déd és ükapáink,Visintiniben a Magyar Kápolnánál elhelyeznénk egyesületünk emlékkoszorúját amelynek cipelését végig-személyes érintettség miatt-is szeretném vállalni.A túra utolsó napján Triesztben városnézés majd innen hazaút kocsikkal.

Beszéljünk akkor a szervezésről is,amelyet alapvetően kocsikra épitenénk.Tehát oda és visszaút autókkal.A sofőrök és kisérők(lányok -asszonyok,gyerekek egyéb félős fajták) hoznák utánunk a járgányokat de nem szükségszerűen kell,hogy velünk legyenek,lemehetnek akár a tengerpartra is és ott találkozhatnánk velük a harmadik nap(viszont Doberdot nekik is látniuk kéne)Trieszt már közösen.

A fentiek alapján kérlek titeket,hogy akinek lehetősége és ideje engedi az jöjjön el velünk a túrára,biztos vagyok benn,hogy egedülálló élményben lesz része

Üdvözlettel
Kovács Karcsi 0036 30 9569335
https://kerekparral-szloveniaban.blog.hu/2008/09/01/az_utitervhttps://www.missziotours.hu/ut.php?ut=170
PS.nézzétek meg a linkeket is.Köszi