Túraajánló

2011.03.20 21:04

Csicsó - Lion

Áprilisban 16-án a már  hagyományos Lion túrára csalogatjuk a kerekezőket. Helyi segítséggel ezúton szeretnénk ezt a természetvédelmi területet közelebbről is megcsodálni. A tempót a kezdőkhöz és a gyerekekhez igazítjuk, ezért ismét mindenkit bátorítunk, hogy tegye próbára állóképességét.

A túra alatt biztonsági  és kondíciós problémák megoldására kerékpártartóval ellátott autó lesz készenlétben. Ha 2 nappal előre jelzett igény van, akkor lehetséges a szállítás Nyáradra a töltésig, valamint Csicsóról vissza.

 

A helyi túrákhoz egyáltalán nem szükséges többváltós hegyi vagy versenykerékpárral rendelkezni. Elég, ha a kerékpár közlekedésre alkalmas műszaki állapotban van, és persze a bicajos sisakot sem szabad otthon felejteni.

 

Túrákra könnyű ételt, üdítőt ajánlatos magunkkal vinni, esetleg esőkabátot is dobhatunk a hátizsákba vagy táskába.

 

 Tekintettel a kora tavaszi szeszélyes időjárásra, amennyiben, esős idő lenne, a túrára egy későbbi időpontban kerül sor.
 
*****

Március 26-án a közeli dűlőkön, kanálisok és a Kis-Duna mentén szervezünk helyi túrát, melyhez remélhetőleg az eddigi klubtagokon kívül falunkból és a környékről is újabb kerekezők csatlakoznak. A túratávot és a tempót a kezdőkhöz és a gyerekekhez igazítjuk, ezért mindenkit bátorítunk, hogy tegye próbára állóképességét.

Útvonal: Alistál, Albár, Vásárút, Vámosfalu, Eperjes, Dunatőkés, Kürti szigetek, Kürt, Albár, Alistál.