Rólunk

Az ALI-BI Polgári Társulás tulajdonképpen egy túrakerékpáros klub,mely 2006. október 23-án alakult Szlovákiában, Alistál községben. Az ALI-BI név az Alistáli Biciklisklub elnevezés rövidített változata, de a környék több falvából, Nyitra vidékéről és Magyarországról is csatlakoztak  a túrakerékpározás kedvelői, akik szeretnek jó társaságban, szép helyeken bringázni.A tagság kortól és nemtől független. Programjainkat igyekszünk úgy alakítani, hogy az igényesebb és a „lezserebb”  túrázók, illetve a kisgyermekes családok is megtalálják a nekik megfelelőt. Útjaink során szeretjük megfigyelni a tájak évszakonkénti változásait, igyekszünk felfedezni történelmi nevezetességeket, megismerni embereket, csoportokat, tájjellegű szokásokat.
Rovatainkban megtaláljátok az éves programunkat és külön a legközelebbi túra terezetét. Mivel az éves program a csapattagokhoz és az időjáráshoz igazodik, néha változás állhat be, ezért legjobb, ha a friss programot is olvassa az, aki velünk szeretne tartani. Kérdés esetén szívesen válaszolunk mailben, vagy rövidebb tájékoztatást a Vendégkönyvben is lehet kérni.  A túrák hangulatát a "Galériában" található sok száz kép tükrözi. Szívesen látunk magunk közt bárkit, aki csak alkalmilag csatlakozik is csapatunkhoz!

 

O nás

Občianske združenie ALI-BI je  cyklistický klub založený 23. októbra v roku 2006 na Slovensku v obci Dolný Štál. Meno ALI-BI je z názvu obce Dolný Štál - Alistál a BI zi slova bicykel. Naši členovia však pochádzajú aj z iných okolitých obcí a miest,  z iných okresov, ba pridali sa k nám aj priaznivci cyklistickej turistiky od Nitry a  z oblasti Maďarska. Členstvo je nezávislé od veku a pohlavia záujemcov. Naše programy zostavujeme tak, aby svoju cestu našli jaj nároční aj menej zdatní. Snažíme sa vyhovieť aj rodinám s menšími deťmi.

Počas cyklistických túr sa neraz zastavíme a necháme sa očariť prírodou, vyhľadávame historické pamiatky, zoznamujeme sa so zvyklosťami v danej oblasti, vyhľadávame podobné záujmové združenia.

V našich článkoch nájdete celoročný plán a v správach uvádzame konkrétne najbližší program.Stáva sa, že ročný plán prispôsobujeme k počasiu alebo iným udalostiam, preto radíme sledovať naše správy.

Vaše otázky pripomienky  nám môžete napísať do odkazovej schránky alebo do fóra.

Radi medzi nami vítame aj nečlenov na jednotlivé túry.

O dobrej nálade medzi nami svedčia stovky fotiek v galérii.